czwartek, 17 kwietnia 2014

Dietetyczne placuszki, czyli śniadanie mistrzów part 3

Masz już dosyć płatków owsianych na mleku z bananem? Niby płatki na śniadanie najlepsze, ale ile można jeść to samo... Kombinowałam, kombinowałam, aż wykombinowałam kolejny pomysł na łatwe i pełnowartościowe śniadanie. Wersja jak najbardziej LIGHT! Spróbuj :)


BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:
  • pół szklanki płatków owsianych,
  • 2 jabłka,
  • pół kostki twarożku chudego,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 2 jajka,
  • cynamon (ok. pół łyżeczki - zresztą jak kto lubi, ma być do smaku),
  • wrzątek.
Placuszki: pół szklanki płatków owsianych zalewasz wrzątkiem (lekko za linię płatków) i odstawiasz aż napęcznieją i lekko przestygną. 1,5 jabłka ścierasz na tarce, dodajesz płatki, 2 jajka i cynamon do smaku. Mieszasz dokładnie i smażysz nieduże placuszki.
Twarożek: pół kostki twarogu chudego dokładnie rozgniatasz i mieszasz z łyżką jogurtu i płaską łyżeczką miodu.
Placki podajesz z twarożkiem, możesz pokroić na wierzch tą połowę jabłka, która Ci została, tak jak na zdjęciu.

SMACZNEGO! ;)

4 komentarze: