piątek, 23 maja 2014

Pasta z makreli

Szybki przepis na pastę, którą robiła mi babcia ;) Idealna do kanapek no i przede wszystkim wiesz, co jesz! Ja ją uwielbiam, a jeśli tobie podchodzą składniki - spróbuj, a zobaczysz, że od tej pory zagości również w Twoim menu.


POTRZEBUJESZ:
  • 1 średniej wielkości makrelę wędzoną,
  • 3 jajka,
  • 2 średnie ogórki kiszone,
  • pieprz,
  • pół łyżeczki musztardy,
  • 1,5-2 łyżek ketchupu pikantnego.
Jajka gotujesz na twardo, po ostygnięciu kroisz w kosteczkę. Ogórki obierasz ze skóry i również kroisz w drobną kostkę. Makrelę obierasz i rozgniatasz widelcem, mieszasz z jajkiem i ogórkiem kiszonym. Pieprzysz odrobinę, dodajesz musztardę i ketchup - wszystko dokładnie mieszasz. Gotowe :)

4 komentarze:

  1. ale robisz apetyt ... ide taką zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak, w moje gusta trafiłaś :) Ostatnio jadam makrelę tylko samą, bo mi się nie chciało takiej pysznej pasty zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przezajebista :)

    OdpowiedzUsuń