BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:
- pół dużej piersi z kurczaka (lub 2 małe połówki),
- 1 czerwona papryka,
- garść fasolki zielonej i żółtej (może być mrożona),
- 1 mała cebula,
- 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej,
- 1 ząbek czosnku,
- przyprawa do gyrosa,
- curry,
- papryka słodka,
- majeranek,
- sos sojowy,
- paczka ryżu brązowego,
- olej.
Cebule kroisz w dużą kostkę i podsmażasz na patelni na niewielkiej ilości oleju. Ząbek czosnku siekasz bardzo drobno i wrzucasz do cebuli, paprykę kroisz w wąskie paski i razem z garścią fasolki żółtej i zielonej, wrzucasz do cebuli - dusisz pod przykryciem. Kurczaka kroisz w wąskie kawałki, wrzucasz na patelnię i doprawiasz przyprawą do gyrosa, papryką, szczyptą majeranku i dużą ilością curry - podsmażasz delikatnie. Warzywa wrzucasz do kurczaka, dodajesz 1 łyżkę sosu sojowego i kukurydzę konserwową - dusisz ok. 5min pod przykryciem. Danie podajesz na ryżu.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz