poniedziałek, 3 lutego 2014

Migdałowe piersi

Migdałowe piersi... powiało erotyzmem ;) A tu nie o erotyzm chodzi tylko o pyszny obiad! Przepis wypróbowany - polecam na 1000000% :) BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:
  • pierś z kurczaka (w zależności jakie porcje jadasz - taka wielkość piersi),
  • 1 jajko,
  • mąka razowa (jeśli nie masz, to użyj zwykłą pszenną),
  • płatki migdałów,
  • carry, sól, pieprz,
  • olej.
Pierś dzielimy na 2 części, myjemy, oczyszczamy i każdą połówkę lekko rozbijamy tłuczkiem. Delikatnie solimy (ja nie solę), pieprzymy i posypujemy przyprawą curry. Następnie piersi obtaczamy delikatnie w mące i jajku (jajko wcześniej widelcem roztrzepujemy na talerzyku). Rozsypujemy na talerzu płatki migdałowe i obtaczamy w nich wcześniej przygotowane piersi z kurczaka. Smażymy na niewielkiej ilości oleju (nie na oliwie! oliwa jest do sałatek).
W ten sposób otrzymujesz 2 kawałki pysznego i naprawdę sytego dania. Polecam do tego warzywka na parze lub surówkę :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz