PRZYGOTUJ:
- kawałek łososia świeżego,
- szpinak mrożony/świeży,
- tarty ser mozzarella,
- makaron tagliatelle,
- sól,
- pieprz,
- zioła do sałatek,
- papryka słodka,
- czosnek w proszku,
- vegeta,
- folia aluminiowa.
Łososia pokrój w mniejsze kawałki, przypraw z jednej strony pieprzem i papryką, zawiń jedną warstwą folii aluminiowej. Rozgrzej patelnię, następnie ułóż na niej zawinięte kawałki łososia, patelnię przykryj pokrywką. "Piecz" z jednej strony 5-6 minut, przewróć i z drugiej strony "piecz" 3 minuty.
SZPINAK:
2 garści szpinaku mrożonego wrzuć do garnka, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem, do miękkości. Dopraw szpinak solą (odrobinką), pieprzem, czosnkiem i ziołami. Dodaj 3 łyżki sera mozarella, duś jeszcze 1 minutę.
Ugotuj MAKARON w wodzie z odrobiną vegety.
Wszystko podaj tak jak przedstawiłam na zdjęciu. SMACZNEGO! ;)
Nie sądziłam,że w folii tak ładnie Ci się ten łosoś "usmaży". Brawo! :)
OdpowiedzUsuńJest bardzo soczysty, bardziej niż w piekarnika, czy też standardowo smażony. No i faktycznie te 8-9 minut! ;)
Usuń