piątek, 7 marca 2014

Pasta z awokado i jajkiem

Mam dla Was kolejny pomysł na urozmaicenie śniadania rewelacyjną pastą z awokado. Pierwszy raz robiłam ale na pewno nie ostatni! Smak przerewelacyjny, nawet osoby nie będące fanami awokado polubią ten przysmak i przede wszystkim wdrożą do swojego jadłospisu :)


Do przygotowania pasty BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 2 jajka,
  • 1/2 małej cebuli,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 1/2 cytryny,
  • pieprz,
  • zioła do sałatek,
  • czosnek w proszku.
Awokado obierasz i ścierasz na tarce na największych "oczkach". Starte już awokado skrapiasz delikatnie cytryną - żeby nie zczerniało. Jajka gotujesz na twardo, kroisz w małą kosteczkę, tak samo robisz z cebulką - mieszasz rozdrobnione składniki razem (awokado, jajka, cebulkę). Doprawiasz pieprzem, czosnkiem i ziołami, dodajesz 1 (taką "od serca") łychę jogurtu. Przemieszaj raz jeszcze. GOTOWE!

Pastą smaruj chleb razowy lub krążki ryżowe - pycha! ŻYCZĘ SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

  1. Lubie takie połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Proponuję wyłączyć weryfikację obrazkową ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet nie zwróciłam uwagi, że była włączone. Już nie ma ;)

      Usuń
  3. Oooo musze wyprobowac :D Bo placuszki Twoje sa boskie! I juz nawet sama zrobilam :D z borowkami <3

    OdpowiedzUsuń
  4. kolejny przepis, który lecę zapisać ];->

    OdpowiedzUsuń