Mam dla Was kolejny pomysł na urozmaicenie śniadania rewelacyjną pastą z awokado. Pierwszy raz robiłam ale na pewno nie ostatni! Smak przerewelacyjny, nawet osoby nie będące fanami awokado polubią ten przysmak i przede wszystkim wdrożą do swojego jadłospisu :)
Do przygotowania pasty BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:
- 1 dojrzałe awokado,
- 2 jajka,
- 1/2 małej cebuli,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- 1/2 cytryny,
- pieprz,
- zioła do sałatek,
- czosnek w proszku.
Awokado obierasz i ścierasz na tarce na największych "oczkach". Starte już awokado skrapiasz delikatnie cytryną - żeby nie zczerniało. Jajka gotujesz na twardo, kroisz w małą kosteczkę, tak samo robisz z cebulką - mieszasz rozdrobnione składniki razem (awokado, jajka, cebulkę). Doprawiasz pieprzem, czosnkiem i ziołami, dodajesz 1 (taką "od serca") łychę jogurtu. Przemieszaj raz jeszcze. GOTOWE!
Pastą smaruj chleb razowy lub krążki ryżowe - pycha! ŻYCZĘ SMACZNEGO :)
Lubie takie połączenie.
OdpowiedzUsuńProponuję wyłączyć weryfikację obrazkową ;)
OdpowiedzUsuńNawet nie zwróciłam uwagi, że była włączone. Już nie ma ;)
UsuńOooo musze wyprobowac :D Bo placuszki Twoje sa boskie! I juz nawet sama zrobilam :D z borowkami <3
OdpowiedzUsuń<3 próbuje i daj znać czy smakuje ;)
Usuńkolejny przepis, który lecę zapisać ];->
OdpowiedzUsuń